Reguliere behandelingen

In onze moderne praktijk leveren wij kwalitatief hoogstaande tandheelkundige zorg. Reguliere behandelingen zoals kroon en brugwerk, wortelkanaalbehandelingen en cariës(gaatjes). Ook voor frames en protheses is Mondzorg Vorden je vertrouwde adres. Tijdens de behandeling geven we je graag meer informatie en advies.

Wortelkanaalbehandeling

We maken eerst uw tand of kies open en verwijderen het ontstoken weefsel. Daarna reinigen en spoelen we het kanaal met desinfecterende spoelvloeistof. Vervolgens maken we de kanalen weer dicht met een vulling. Op deze manier kan uw behandelde tand of kies nog lange tijd mee.

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. De materialen zijn zo duurzaam dat ze minstens tien jaar meegaan.

Implantaat

Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese.

Kinderen en de tandarts

Ook voor je kinderen is een gezond gebit belangrijk. Neem daarom je kinderen mee voor controle vanaf twee jaar. Meestal is een behandeling nog niet nodig. We kijken of het gebit in orde is en geven advies en voorlichting. Ook onze mondhygiënist <link mondhygienist> of assistente zijn je daarbij graag van dienst.